Αντιπληροφόρηση από τους εξεγερμένους δρόμους της Αθήνας

athens__11__gallery__600x281Αντιπληροφόρηση από τους εξεγερμένους δρόμους της Αθήνας

Το βράδυ του Σαββάτου 6/12/08

Oι κρατικοί δολοφόνοι περιπολούσαν σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, όταν δέχτηκαν λεκτικούς διαπληκτισμούς από τον κόσμο. Λίγο αργότερα μπάτσοι επιστρέφουν στο σημείο και ένας από αυτούς, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον Αλέξη, ο οποίος μεταφέρθηκε αργότερα νεκρός στον Ευαγγελισμό.

Αμέσως μετά το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από μπάτσους και κλούβες, ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον Ευαγγελισμό όπου απώθησε την είσοδο των μπάτσων μέσα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ κάνουν επίθεση στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους που είναι γεμάτοι με οδοφράγματα και γίνονται συγκρούσεις. Κόσμος από όλη την Αθήνα κατευθύνεται για στο Πολυτεχνείο.

Αργότερα το βράδυ πραγματοποιούνται συγκρούσεις έξω από το Πολυτεχνείο καθώς και αυθόρμητη πορεία που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ έχουν καταληφθεί επίσης η ΑΣΟΕΕ και η  Νομική. Ταυτόχρονα γενικεύονται οι συγκρούσεις στην Ερμού και κόσμος επιτίθεται στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Τις πρώτες πρωινές ώρες οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν και στην Πάντειο.

Κυριακή 7/12/2008

13.00: Στο Μουσείο, επί της οδού Πατησίων, συγκεντρώνονται χιλιάδες πολίτες για να ξεκινήσει διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 15χρονου. Στη διάρκεια της πορείας προς τη ΓΑΔΑ, κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας, καταστρέφονται τράπεζες, πολυεθνικές, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, πολυτελή αυτοκίνητα.
Η πορεία πνίγεται από τα δακρυγόνα και μικρές ομάδες κατευθύνονται προς τη Βουλή, το Πολυτεχνείο, τα Εξάρχεια όπου πραγματοποιείται και επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι συγκρού
σεις απλώνονται σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας. Ενδεικτικά οι συγκρούσεις εκτείνονται από την Συγγρού μέχρι την ΑΣΣΟΕ ενώ υπάρχουν εστίες στον Πειραιά και στο Μοσχάτο.

Δευτέρα 8/12/2008

Από το πρωί άμεσες δράσεις και πορείες μαθητών έχουν στόχους αστυνομικά τμήματα,

τράπεζες και άλλους κρατικούς στόχους.

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα a13_17286791βούλας το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός αφότου σπάστηκε. Επίθεση και κάψιμό και του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης.

Επίθεση στην Τροχαία και στο αστυνομικό τμήμα της Κηφισιάς από μαθητές των γύρω περιοχών.

Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Πειραιά, καταστροφή των αυτοκινήτων της ασφάλειας, όπως επίσης και επίθεση με πέτρες στο δημαρχείο και σε τράπεζες της περιοχής από νεολαίους της περιοχής.

Επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο εσωτερικών και εμπρησμοί πολυτελών αυτοκινήτων στο Κολωνάκι.

Πορεία και Επίθεση στο Α.Τ. Αιγάλεω από μαθητές.

Πορεία από μαθητές στην Άνοιξη στον Διόνυσο και στην Ερυθραία η οποία επιτέθηκε στο Α.Τ. Ερυθραίας και κατευθύνθηκε στο σπίτι του υπουργού Στυλιανίδη όπου εκτοξεύτηκαν πέτρες και αυγά στο φυλάκιο του φρουρού.

Πορεία από μαθητές στο Α.Τ. Γαλατσίου όπου ακολούθησε επίθεση και στην συνέχεια πορεία και επίθεση στο Α.Τ. Πατησίων.

Πορεία με 15000 κόσμου στα Προπύλαια. Γενικευμένες συγκρούσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

Τρίτη 9/12/2008

Από το πρωί μαθητές, γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας ενώ οι διμοιρίες που προστατεύουν τη βουλή δέχονται επιθέσεις, στήνονται οδοφράγματα και ξεσπούν συγκρούσεις οι οποίες προς το μεσημέρι εξαπλώνονται ως τα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της μέρας σημειώθηκαν επιθέσεις από νεαρούς διαδηλωτές στα εξής τμήματα : Ν.Φιλαδέλφειας, Πετρούπολης, Χαλκηδόνας, Ν.Μάκρης.

Την ώρα της κηδείας του 15χρονου Αλέξη, στο Παλαιό Φάληρο, η αστυνομία επιτίθεται στον όγκο της κηδείας με δακρυγόνα. Έχουν ήδη ξεκινήσει συγκρούσεις στους γύρω δρόμους λόγο προκλήσεων ζητάδων που απαντήθηκαν από νεολαίους της περιοχής. Οι συγκρούσεις επεκτείνονται γύρω από τον χώρο του νεκροταφείου και στη Νέα Σμύρνη. Σημειώνονται καταστροφές σε τράπεζες και πολυτελή οχήματα. Αστυνομικοί της ομάδας «Ζήτα» πυροβολούν πάνω από 15φορές στον αέρα για να απωθήσουν, σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα, ομάδα διαδηλωτών. Οι εικόνες των ένοπλων δολοφόνων κυκλοφορούν σε όλη την ελλάδα.

Το βράδυ γίνονται συγκρούσεις Πατησίων, Αλεξάνδρας, Στουρνάρη, γύρω από το Πολυτεχνείο και την ΑΣΟΕΕ. Οι συγκρούσεις επεκτείνονται ως την Ομόνοια. Την ίδια ώρα το αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου δέχεται δυναμική επίθεση.

Τετάρτη 10/12/2008

Γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Μετά το τέλος των μαθητικών συγκεντρώσεων στο Σύνταγμα ξεσπούν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου έως τα Προπύλαια και την Πλατεία Κοραή, ενώ η δεύτερη εστία έντασης ήταν στην Πατησίων και στους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο. Το βράδυ οι μπάτσοι απαντούν με επιχείρηση ¨σκούπα¨ διώχνοντας τον κόσμο προς την Κάνιγγος και τα γύρω στενά. Υπήρξαν τραυματίες από την μεριά των διαδηλωτών.

Πέμπτη 11/12/2008

Επιθέσεις και διαμαρτυρίες κυρίως μαθητών έξω από τα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Χαλανδρίου, Πατησίων, Καλλιθέας, Άλιμου, Τερψιθέας. Το βράδυ στην Λεωφόρου Πετρουπόλεως έξω από το Α.Τ. μαζεύτηκαν νεολαίοι. Λίγο πιο πάνω έξω γνωστό τοπικό σουβλατζίδικο 5-6 παιδιά κατέβαιναν και φώναζαν «πάμε κάτω ρε θα γίνει χαμός». Τότε ασφαλίτης έπιασε το ένα παιδί και άρχισε να το χτυπά με μανία. Ειδοποιήθηκαν και περίπου 100 άτομα έσπευσαν στο σημείο όπου με χέρια πόδια και καρέκλες του σουβλατζίδικου έστειλαν 2-3 ασφαλίτες στο νοσοκομείο. Τα ΜΑΤ παρέμειναν έξω από το ΑΤ ως το πρωί.

Συγκρούσεις έλαβαν χώρα και έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όταν η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα σε διαδήλωση μαθητών.

Τ ην ίδια μέρα από το πρωί πραγματοποιείται κατάληψη στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου. Στο μεταξύ, πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα και σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη

Κλειστή και η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Εθνικής Άμυνας λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας μαθητών.

Μέσα σε μία ώρα δέχτηκαν επίθεση περισσότερα από δέκα αστυνομικά τμήματα.

Το απόγευμα ακολούθησε πορεία στα Προπύλαια καλεσμένη από διάφορες οργανώσεις στην οποία σημειώθηκαν περιορισμένες συγκρούσεις.

Παρασκευή 12/12/2008

Από τις 12.00 συγκεντρώνεται κόσμος στα Προπύλαια. Κατά την διάρκεια της πανεκπαιδευτικής πορείας, συμμετοχής πάνω από 10000 διαδηλωτών, καταστρέφεται το εσωτερικό των γραφείων που διατηρεί ο Κούγιας επί την οδού Σταδίου 33 στον 8ο όροφο. Στην Κλαυθμώνος χτυπήθηκαν μαθητές και δημοσιογράφοι από τους μπάτσους και έγιναν μικροσυμπλοκές. Η πορεία ξαναδέχτηκε επίθεση από τα γουρούνια στην Κοραή όπου έγιναν και συλλήψεις. Συγκρούσεις ξεκίνησαν και στα στενά Μπενάκη και Θεμιστοκλέους, όταν ματατζήδες πλεύρισαν την πορεία αλλά απωθήθηκαν από την μαζική διαδήλωση. Στο Σύνταγμα ένας πιτσιρικάς έφαγε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στην κοιλιά.

“Επιτέθηκαν από όλες τις πλευρές και συλλαμβάνανε οποίον μαθητή έβλεπαν και όποιον/α φώναζε μη χτυπάτε τα παιδιά…
Μια μαθήτρια την έπιασαν 4 ένστολα τις πέρασαν χειροπέδες και την έσερνα χτυπώντας την με κλοτσιές γκλοπιές και με τις ασπίδες τραβώντας την από τα χέρια ανάποδα.
Έναν άλλο μαθητή τον ποδοπάτησαν. Ο ένας από τα Ματ καθόταν στην πλάτη του και ο δεύτερος με το γόνατο στο πρόσωπο του… ενώ ένας τρίτος τον χτυπούσε στα μουλωχτά ενώ του περνούσε χειροπέδες πισθάγκωνα.
Άρπαξαν την κόρη μια κυρίας και την έσερναν κάτω, βάραγαν οποιον/α αντιδρούσε, επιτέθηκαν με λύσσα σε δημοσιογράφους φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, φοιτητές και μαθητές αλλά μανάδες και πατεράδες και σε άλλους πολίτες που έπεφταν ανάμεσα στα ΜΑΤ για να προστατέψουν τα παιδιά.
Απειλούσαν και σχηματίζοντας με το χέρι –το περίγραμμα του πιστολιού – μας απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν μαζί με τα 15 χρονα…” (μαρτυρία από κόκκινους αντι-ρεπόρτερ)

Πορεία πραγματοποιήθηκε και από το δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου έως την πλατεία καλογήρων και πίσω. Κλείστηκαν για λίγο η Βουλιαγμένης και η Ηλιουπόλεως.

Επίσης, επίθεση δέχτηκε το Α.Τ. Χαλανδρίου από μαθητές ενώ πορεία μαθητών στον Άλιμο και στο Καλαμάκι επιτέθηκε στο Α.Τ. Φαλήρου.

Ξεκίνησε κατάληψη στο παλιό δημαρχείο Χαλανδρίου.

Σάββατο 13/12/2008

Πραγματοποιούνται επιθέσεις σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και γραφεία της Ν.Δ. στο Καλαμάκι.

Πραγματοποιείται πορεία στο Χαλάνδρι τις πρωινές ώρες.

Το μεσημέρι κάτοικοι των Εξαρχείων έχουν βγει στο δρόμο-την πλατεία και τους περιφερειακούς και απομακρύνουν τα ματ απ’ τη περιοχή φωνάζοντας τους. Δε διστάζουν να ρίξουν δακρυγόνα ακόμα και τώρα.

Στις 15.00 Συγκεντρώνονται χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή.

Το απόγευμα πολύς κόσμος καταφτάνει στο σημείο που δολοφονήθηκε μια εβδομάδα πριν ο Αλέξανδρος, Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Αυθόρμητη πορεία κατευθύνεται προς Γκάζι, Θυσίο, Ψυρή, Ιερά οδό. Έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε τράπεζες και κάμερες ασφαλείας. Η πορεία δέχεται επίθεση από τα ματ. Υπάρχουν προσαγωγές. Το βράδυ πραγματοποιείται ολονύκτια κατάληψη της πλατειάς Συντάγματος έπειτα από την βίαιη απώθηση καθιστικής διαμαρτυρίας μπροστά στη βουλή ενώ ξεκινούν συγκρούσεις στα Εξάρχεια.

Ο αγώνας συνεχίζεται…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s