Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο

415488


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΚΟΛΟΝΙΑ Τη νύχτα της Κυριακής έπεσαν μπογιές στο ελληνικό προξενείο της Κολωνίας.

ΑΜΒΟΥΡΓΟ Πορεία 200 περίπου ατόμων με προορισμό το ελληνικό προξενείο. Βασικό τους σύνθημα: Ελλάδα – ήταν δολοφονία! Οι μπάτσοι περικύκλωσαν την πορεία ,ενώ ο δρόμος μπροστά από το προξενείο ήταν μπολοκαρισμένος από αυτοκίνητα της αστυνομίας.

ΑΓΓΛΙΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ελληνική πρεσβεία. Σηκώθηκε μαύρο πανό που έγραφε ’15χρόνος σκοτώθηκε από το ελληνικό κράτος. Υπήρξαν κάποια λεκτικά μικροεπεισόδια και προπηλακισμοί με την αστυνομία .

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΥΠΡΟΣ

ΠΑΦΟΣ 400 περίπου μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό. Όταν έγινε απόπειρα να κοπεί ο δρόμος συνελήφθη ένας μαθητής. Αυτό εξόργισε τους υπόλοιπους, οι οποίοι πολιόρκησαν και πετροβολούσαν το αστυνομικό τμήμα. Δύο μαθητές προσείχθησαν.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2 αντιεξουσιαστές συνελήφθησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Ελληνική πρεσβεία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ Αργά την νύχτα, δύο μεγάλοι κάδοι σκουπιδιών πυρπολήθηκαν στο κέντρο της Λισσαβώνας, κοντά στο κτίριο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Συνόρων.

ΚΡΟΑΤΙΑ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ Ξημερώματα Δευτέρας έγινε επίθεση στην ελληνική πρεσβεία και γράφτηκε περιμετρικά το σύνθημα: «Α.Γρηγορόπουλος, νεκρός από το κράτος. Όλα τώρα αρχίζουν».

ΑΓΓΛΙΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ Αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες κατέλαβαν την ελληνική πρεσβεία. Κατέβασαν την ελληνική σημαία τοποθετώντας στον ιστό τη μαυροκόκκινη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΙENA Μαζεύτηκε κόσμος με πανό, ώστε να διαμαρτυρηθεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Δεν υπήρξαν συμπλοκές.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Έγινε κατάληψη της ελληνικής πρεσβείας.

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΑΡΙΣΙ Σύντροφοι/ες έκαναν πορεία/παράσταση διαμαρτυρίας στο γενικό προξενείο της Ελλάδας.

ΤΡΙΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΜΕΞΙΚΟ Εκρηκτική επίθεση έγινε σε κτίριο της αστυνομίας στο Μεξικό ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους και τους συντρόφους στην Ελλάδα.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ Έγινε πορεία προς το ελληνικό προξενείο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΝΑΙΜΕΓΚΕΝ 30 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σταθμό του τρένου όπου μοιράστηκαν φυλλάδια και έγιναν ομιλίες. Εν συνεχεία έγινε στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης μια σύντομη «διαμαρτυρία θορύβου».

ΧΑΓΗ Πορεία από 250 άτομα, έλληνες φοιτητές και εργαζόμενους, Ολλανδούς και Τούρκους σύντρόφους, αναρχικούς και αντιφασίστες. Πολλοί μπάτσοι είχαν κλείσει το δρόμο της πρεσβείας με κάγκελα, διμοιρίες και κλούβες.

ΚΥΠΡΟΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ 100 περίπου μαθητές έκαψαν κάδους σκουπιδιών και έκλεισαν κεντρικό δρόμο.

ΛΑΡΝΑΚΑ Μαθητές της τεχνικής σχολής συγκεντρώθηκαν έξω από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό της πόλης, καταδίκασαν την δολοφονία του Αλέξανδρου και πέταξαν πορτοκάλια στους αστυνομικούς.

ΕΛΒΕΤΙΑ

ΒΕΡΝΗ 70 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το ελληνικό προξενείο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ Έγινε πορεία από 200 περίπου άτομα.Οι έλληνες μετανάστες ήταν ελάχιστοι.

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΑΡΙΣΙ Έγινε κατάληψη του προξενείου από τις 10.00 το πρωί μέχρι την ώρα της κηδείας από περίπου 80 άτομα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν μπροστα από την ελληνική πρεσβεία. Γράφτηκαν συνθήματα ενώ κάποιοι άφησαν λουλούδια και κεριά. Τρεις μαθητές προσήχθησαν από την αστυνομία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ Από τις 9 Δεκέμβρη, ομάδα 10 συντρόφων έχει κρεμάσει πανό και γράψει συνθήματα με σπρέι σε πλατείες, δημόσια κτίρια, πάνω σε αστικά λεωφορεία και σε οχήματα μιας μκο, σε αλληλεγγύη με την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΑΔΡΙΤΗ Πορεία έγινε από 700 αλληλέγγυους/ες στους εξεγερμένους της Ελλάδας.Κατά τη διάρκεια της πορείας έγινε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα .Οι 9 συλληφθεντες της διαδηλωσης κριθηκαν προφυλακιστέοι.

ΑΓΓΛΙΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ Έγινε μπλοκάρισμα στα γραφεία της ολυμπιακής από 30 συντρόφους. Γράφτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν φυλλάδια και τρικάκια στους περαστικούς και στη συνέχεια ο κόσμος έφυγε συντεταγμένα σε πορεία μέχρι το μετρό. Αρκετός κόσμος χαμογελούσε και σταματούσε αυθόρμητα για να εκφρασει την αλληλεγγύη του στα γεγονότα της Αθήνας.

ΓΛΑΣΚΩΒΗ Η Ομοσπονδία Αναρχικών Γλασκώβης κάλεσε πικετοφορία έξω από το ελληνικό προξενείο ως ένδειξη αλληλεγγύης στη πανελλαδική απεργία.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΟΦΙΑ Διαμαρτυρία μπροστά από την ελληνική πρεσβεία ως ένδειξη συμπαράστασης από 40 άτομα. Μεταξύ αυτών: ακτιβιστές από την ομοσπονδία αναρχικών στη Βουλγαρία (Φαμπ), η «2η Σεπτεμβρίου», η αυτόνομη ομάδα «αναρχοαντίσταση»και η φοιτητική ομάδα για δωρεάν , προσιτή ποιοτική μόρφωση «έκκληση».Η διαμαρτυρία τελείωσε με την τοποθέτηση αναμμένων κεριών στο πορτρέτο του Αλέξη και κείμενα αλληλεγγύης στον αγώνα του ελληνικού λαού.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Μια ομάδα 30 Ελλήνων πήγε για παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ελλάδας. Ο πρέσβης κλείδωσε κάθε χώρο και κάλεσε την τοπική αστυνομία.

ΠΟΛΩΝΙΑ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ Αναρχικοί οργάνωσαν πικετοφορία έξω από την Ελληνική πρεσβεία. Καταδίκασαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους διαδηλωτές, στην πανελλαδική απεργία και στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Έγινε πορεία από περίπου 150 άτομα με κατεύθυνση το ελληνικό προξενείο.Μπροστά από το προξενείο εκφωνήθηκε κείμενο με θέμα την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα .Οι μπάτσοι προσπάθησαν να σταματήσουν την πορεία, έγιναν μικροεπεισόδια και η πορεία κατευθύνθηκε προς κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου έγινε επίθεση σε ένα υποκατάστημα της CityBank. Συνελήφθησαν 13 άτομα τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθερα.

ΚΟΛΩΝΙΑ Η διαδήλωση ξεκίνησε δυνατά με περίπου 250 συντρόφους/ισσες. Οι πρώτες κροτίδες πετάχτηκαν και το σύνθημα «Μίσος, μίσος, μίσος όπως ποτέ» τράνταζε τους εμπορικούς δρόμους της Κολωνίας. Μερικα άτομα αποφάσισαν να εκδηλώσουν την οργή τους με το πέταγμα καρεκλών και άλλων αντικειμένων. Οι μπάτσοι καλωσορίστηκαν με συνθήματα και δυνατές κροτίδες.Μπάτσοι και διαδηλωτές έφτασαν στο προξενείο. Στη διμοιρία απ΄ ότι φαίνεται δεν άρεσε πολύ η διαδήλωση.

ΓΑΛΛΙΑ

ΜΠΟΡΝΤΩ Πυρπολήθηκαν δύο οχήματα του ελληνικού προξενείου καθώς και η πρόσοψη του κτιρίου ενώ γράφτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης όπως «Στήριξη στις φωτιές στην Ελλάδα» και «Εξέγερση παντού».

ΠΑΡΙΣΙ Έγινε πορεία και συγκέντρωση στην ελληνική πρεσβεία από 100 άτομα.Οι μπάτσοι είχαν αποκλείσει εντελώς το δρόμο και την πρόσβαση στην πρεσβεία. Υπήρχαν αρκετά πανό.Κάποια έλεγαν «Νοέμβρης 05 – Δεκέμβρης 08, η φωτιά διαδίδεται», «Το κράτος δολοφονεί, Αλέξης Γρηγορόπουλος – νεκρός 16 χρονών».

ΙΤΑΛΙΑ

ΜΠΟΛΟΝΙΑ Πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από Έλληνες φοιτητές. Κατέληξε στο ελληνικό προξενείο όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου απ’την αστυνομία Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αφέθηκαν πανώ, φωτογραφίες του μαζί με συνθήματα και κεριά. Συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα,μεταξύ των οποίων περίπου οι μισοί ήταν Ιταλοί. Στο ελληνικό προξενείο τους διαδηλωτές υποδέχτηκαν μόνο οι καραμπινιέροι,ενώ η πρόξενος υποτίθεται ότι απουσίαζε μαζί με το προσωπικό.

ΡΩΜΗ Πορεία αναρχικών πέρασε μπροστά από το προξενείο που ήταν σχετικά αφύλακτο. Σε όλη τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας οι σύντροφοι έκαναν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους και την αλληλεγγύη τους.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ Περίπου 30 άτομα από τους οποίους 4-5 Έλληνες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ελληνική πρεσβεία. Φωνάχτηκαν συνθήματα και έγινε ενημέρωση για το γεγονός.

ΒΕΛΓΙΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Μπροστά από την ελληνική πρεσβεία οργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από Έλληνες και λοιπούς Ευρωπαίους. Το κλίμα ήταν ήσυχο , ενώ κάηκε μια ελληνική σημαία. Όταν 10-15 σύντροφοι ντυμένοι στα μαύρα άρχισαν να φεύγουν, μπάτσοι τους ακολούθησαν και αφού έδειραν μερικούς τους προσήγαγαν όλους για εξακρίβωση στοιχείων. Στη συνέχεια αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΣΕΒΙΛΛΗ 70 άτομα μαζεύτηκαν μπροστά απ’ το μπατσομέγαρο στη Σεβίλλη όπου διαβάστηκε κείμενο αλληλεγγύης.Ακολούθησε πορεία με αρκετό παλμό, πρωτόγνωρη για τα επίπεδα της πόλης.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ 800 άτομα έκαναν πορεία στη Βαρκελώνη. Προσπάθησαν να περάσουν τις γραμμές της αστυνομίας ώστε να αποκλείσουν κάποιες λεωφόρους.Η αστυνομία άρχισε να επιτίθεται, δυο διαδηλωτές συνελήφθησαν ενώ το πλήθος διαλύθηκε.

ΤΟΛΕΔΟ Περίπου 20 άτομα μαζεύτηκαν σε πλατεία του Τολέδο με πανό και αναμμένα κεριά. Φωνάχτηκαν συνθήματα και μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

ΜΠΟΥΡΓΟΣ Για περίπου μια ώρα 50 σύντροφοι μαζεύτηκαν σε πλατεία όπου φωνάχτηκαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

ΗΠΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Επίθεση δέχτηκε το ελληνικό προξενείο. Ένα τούβλο πετάχτηκε στην πρόσοψη και γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους.

ΑΓΓΛΙΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ 10-15 περίπου άτομα σήκωσαν πανό που έγραφε «ΑΛΕΞΗ ΠΕΘΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ».

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ Πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης. Η συμμετοχη ήταν δυνατή και μεγάλη.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ Επίθεση δέχτηκε η ελληνική πρεσβεία από αναρχικούς. Γράφτηκαν συνθήματα και μια μαυροκόκκινη σημαία μπήκε στη θέση της ελληνικής.

TURKEY-GREECE-VIOLENCE-ANARCHISTSΤΟΥΡΚΙΑ

Διαδήλωση συμπαράστασης από την Εργατική Νεολαία στην Τουρκία.

ΒΕΛΓΙΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Επίθεση με γκαζάκια σε τράπεζα της ING στις Βρυξέλλες έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους έλληνες εξεγερμένους.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έξω απ την ελληνική πρεσβεία.

ΡΩΣΙΑ

ΜΟΣΧΑ Πορεία ξεκίνησε από το αστυνομικό τμήμα Sokolniki προς την ελληνική πρεσβεία. Περίπου 100 άνθρωποι συμμετείχαν με πανό, πυροτεχνήματα φωνάζοντας αντιμπατσικά συνθήματα .Κατά τη διάρκεια της πορείας πετάχτηκαν μπογιές σε τράπεζες και γράφτηκαν συνθήματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ Σύντροφοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ελληνικό προξενείο. Μοιράστηκαν φυλλάδια σχετικά με τη δολοφονία του Αλέξανδρου και κολλήθηκαν αφίσες.

ΓΡΑΝΑΔΑ Έγινε κατάληψη στο Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών από 50 περίπου άτομα. Κρεμάστηκε πανό που έγραφε «αδέρφια μας Έλληνες , ο αγώνας σας είναι και δικός μας», «Οι κυβερνήσεις δολοφονούν», ενώ στάλθηκαν fax στην ελληνική πρεσβεία της Μαδρίτης.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ Ξημερώματα έγινε αφισοκόλληση σε πολλές περιοχές της πόλης.

ΦΙΛΑΝΔΙΑ

ΕΛΣΙΝΚΙ Πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε μπροστά στην ελληνική πρεσβεία, με πανό που έγραφε «χαιρετίσματα από το βορρά».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ Πορεία έγινε από 450 άτομα με πολύ παλμό. Έγιναν συμπλοκές με μπάτσους , σπάστηκε αστυνομικό βαν, έγινε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα και στήθηκαν οδοφράγματα.

ΓΑΛΛΙΑ

ΠΑΡΙΣΙ Διαδήλωση υποστήριξης στους Έλληνες φοιτητές έγινε μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, κοντά στην place de lEtoile. Ένα τμήμα των φοιτητών προσπάθησαν να ανέβουν τη ChampsElysées για να προκαλέσουν ταραχές γύρω από το Fouquets, μέρος άκρως συμβολικό. Κατάφεραν να περικυκλώσουν τον σχηματισμό της αστυνομίας που είχε παραταχθεί στη λεωφόρο. Στη συνέχεια η πορεία κάνει μεταβολή και φεύγει τρέχοντας μέσα από τα στενάκια αφήνοντας πίσω σαστισμένους μπάτσους με τις κλούβες και τα οδοφράγματά τους, και βγαίνει στα Ηλύσια Πεδία, τον πιό λουστράτο και τουριστικό δρόμο της υφηλίου, όπου στήνεται οδόφραγμα και κόβεται η κυκλοφορία… μέχρι που μερικά λεπτά αργότερα επανεμφανίζονται πανικόβλητες διμοιρίες ΜΑΤ (CRS) και αρχίζει ένα σουρρεαλιστικό κυνηγητό ανάμεσα σε τουρίστες και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Σε έξαλλη κατάσταση, οι δυνάμεις της τάξης συνέλαβαν έξι άτομα, ενώ τα υπόλοιπα κατάφεραν να ξεφύγουν στο μετρό.

ΙΤΑΛΙΑ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία. Η πορεία 400 περίπου ατόμων έφτασε στο ελληνικό προξενείο. Πετάχτηκαν αυγά ενώ πέσαν και μερικές σφαλιάρες σε μπάτσο που κατέγραφε με κάμερα.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ Γενική απεργία στην Ιταλία. Με ξεχωριστή πορεία απο αυτή των συνδικατων έφτασε κόσμος κάτω απο το ελληνικό προξενείο.

ΤΟΡΙΝΟ Καταλήφθηκε για μία ώρα το ελληνικό προξενείο.

ΒΕΝΕΤΙΑ Κατάληψη έγινε στο ελληνικό ινστιτούτο της Βενετίας.

ΑΥΣΤΡΙΑ

ΒΙΕΝΝΗ Πορεία έγινε ενάντια στις διώξεις πολιτικών αγωνιστών στην Ευρώπη και αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στην Ελλάδα από περίπου 150 αναρχικούς/αντιεξουσιαστές με παρουσία και Ελλήνων συντρόφων. Η πορεία κατευθύνθηκε αρχικά προς τη γερμανική πρεσβεία και ανακόπηκε. Μετά γύρισε προς τη γαλλική και τέλος προς την ελληνική πρεσβεία όπου ανακόπηκε για δεύτερη φορά από την πολυάριθμη αστυνομία. Λίγες ώρες αργότερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας 40 περίπου άτομα έκαναν αυθόρμητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

ΔΑΝΙΑ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ Πορεία έγινε από αλληλέγγυους στους εξεγερμένους της Ελλάδας. 62 άτομα συνελήφθησαν.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ Διαδήλωση έγινε έξω από την ελληνική πρεσβεία. Ισχυρές δυνάμεις καταστολής περίμεναν έξω από το κτίριο τους διαδηλωτές, ενώ μπάτσοι φωτογράφιζαν διαρκώς τους συμμετέχοντες.

ΑΓΓΛΙΑ

ΕΔΙΜΒΟΎΡΓΟ Πορεία έγινε στο Εδιμβούργο.

ΗΠΑ

ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ Πέτρες πετάχτηκαν στα παράθυρα δύο τραπεζών (Bank of America) και σε ένα ΑΤΜ.

OLYMPIA Πορεία έγινε από 50 περίπου άτομα με πανό το οποίο έγραφε: «SOLIDARITY WITH GREEK UNRESTRESISTANCE IS GLOBAL». Οι διαδηλωτές ενημέρωσαν τον κόσμο για την κατάσταση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ Πορεία 300 ατόμων στη Βαρκελώνη. Η πορεία έγινε για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία ενός συντρόφου από φασίστες αλλά επικρατούσαν συνθήματα αλληλεγγύης στους Έλληνες συντρόφους και στους συλληφθέντες των επεισοδίων της Μαδρίτης.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ Οργανώθηκε συγκέντρωση από τοπικές οργανώσεις κατά της αστυνομικής βίας και των δολοφονιών από αστυνομικούς αλλά και ως έκφραση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στην Ελλάδα.

ΡΩΣΙΑ

ΜΟΣΧΑ Τουλάχιστον οκτώ άτομα συνελήφθησαν μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε ένδειξη συμπαράστασης στους Έλληνες διαδηλωτές, που είχε χαρακτηριστεί απαγορευμένη από τη ρωσική αστυνομία.
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ Έγινε
συγκέντρωση στην ελληνική πρεσβεία του Λουξεμβούργου.

ΣΟΥΗΔΙΑ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ 80-90 άτομα (εργάτες, φοιτητές, μαθητές από διαφορετικούς χώρους) μαζεύτηκαν στην κεντρική Στοκχόλμη (Χουμλεγκόντερν). Μετά από μισή ώρα άρχισε η πορεία προς την ελληνική πρεσβεία. Φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στα σουηδικά και στα ελληνικά σε πολύ καλό κλίμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΣΚΟΠΙΑ 20 ακτιβιστές από Μακεδονία συγκεντρώθηκαν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία σε μια ειρηνική διαμαρτυρία για την υποστήριξη του αγώνα του λαού στην Ελλάδα. Οι συγκεντρωμένοι, σε επιστολή που ανέγνωσαν, εξέφρασαν την «αποδοκιμασία τους για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το ελληνικό κράτος ως προς την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα».Οι νεαροί κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «Αλληλεγγύη». Η συγκέντρωση κράτησε περίπου 45 λεπτά, ενώ ήταν εμφανής ισχυρή αστυνομική δύναμη.

967372_bΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Πορεία από την ομοσπονδία φοιτητών πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες. Πάνω από 200 σύντροφοι κατευθύνθηκαν στην ελληνική πρεσβεία, ενώ οι υπάλληλοι της πρεσβείας κάλεσαν τους μπάτσους. Οι φοιτητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο φοιτητικό κίνημα της Ελλάδας και σε όλους τους αγωνιζόμενους.

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ Έγινε μια μικρή επίσκεψη, από αναρχικούς της πόλης, στα γραφεία του Χριστόφορου Φιλιππίδη, επίσημου απεσταλμένου του ελληνικού προξενείου, και επομένως ακριβοπληρωμένου σκυλιού της κυβέρνησης, και ανοίχτηκε πανό για τη δολοφονία τοfotos-celular-040υ Αλέξη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΗΠΑ

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ Δύο πανό αναρτήθηκαν στο Μιλγουόκι σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα στην Ελλάδα.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΣΜΥΡΝΗ Συγκέντρωση αλληλεγγύης.

ΚΑΝΑΔΑΣ

ΜΟΝΤΡΕΑΛ Παρά τους -20 °C περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά της αστυνομικής βίας και των δολοφονιών από «όργανα της τάξης». Διαβάστηκαν κείμενα συμπαράστασης στους διαδηλωτές στην Ελλάδα. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν παραπάνω από υπερβολική. Τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα γεμάτα με ΜΑΤ, έφιππη αστυνομία και πολλά περιπολικά.

One response to “Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο

  1. σου κλέβω μερικές φώτο ελπίζω να μην σε πειράζει… ευχαριστώ και by the way καταπληκτικό blog…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s